اصول مقدماتی سئو وردپرس

اصول مقدماتی سئو وردپرس

اگر هدف شما هدایت ترافیک ارگانیک به وب سایت کسب و کار شما است، شما باید شیوه های سئو خوب را پیاده سازی کنید. هرچه سئو شما بهتر باشد، سایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) بالاتر خواهد بود. و هر چه به بالای صفحه اول نزدیک شوید ، افراد بیشتری محصول، خدمات یا وبلاگ شما را پیدا می کنند.

پیش از شروع به خاطر داشته باشید که “وردپرس” و “بهینه سازی موتور جستجو“، دو ابزاری هستند که در کنار هم پیش رفته و یک زوج قدرتمند را تشکیل می دهند.

همانطور که در مطلب وردپرس چیست توضیح دادم وردپرس با برخورداری از تعداد کاربران میلیونی در سراسر دنیا، یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا قلمداد می شود. یکی از قابلیت های مهم این پلت فرم هم گام بودن بهینه سازی موتور جستجو و سیستم مدیریت محتوا می باشد که می توان ادعا کرد از جمله عوامل تأثیرگذار بر میزان محبوبیت وردپرس در میان کاربران خود است.

در یک کلام می توان گفت که وردپرس بستر مناسبی برای بهینه سازی پروژه های بازاریابی آنلاین در موتورهای جستجو است و شما می توانید با خیال راحت از این پلت فرم پویا برای راه اندازی وب سایت خود استفاده کنید.

اما موضوعاتی که می بایست به آن توجه کنید و به طور تمام و کمال بر آن متمرکز شوید عبارتند از: انتشار محتوای هدفمند با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، هدف قرار دادن موضوعات مناسب، به روز و داغ و همچنین پاسخ گویی به سوالات کلیدی و احتمالی در طول ارائه ی این اطلاعات.

در ادامه میان برها و راهنمایی های کاربردی ارائه شده است که درک مفهوم سنگین بهینه سازی موتور جستجو را برای افراد مبتدی و تازه وارد آسان تر می کند.

درباره سئو وردپرس چه نکاتی لازم است که بدانید؟

کلمات کلیدی، مفهومی است که در گذر زمان تغییر کرده است. به عنوان مثال اگر ده سال پیش می خواسیتد از یک سایت وردپرسی با رتبه ی بالا برخوردار باشید می بایست از تعداد کلمات کلیدی بیشتری نسبت به میزان و تراکم توصیه شده از طرف متخصصان امروزی استفاده می کردید.

چرا که گوگل به عنوان موتور جستجوی غالب، پیشرفت چشمگیری داشته و به جای تعداد کلمات کلیدی، کیفیت محتوای به اشتراک گذاشته شده را مد نظر قرار می دهد.

این امر بدین معنی نیست که کلمات کلیدی اهمیت خود را از دست داده اند، چرا که این کلمات هستند که نشان می دهند محتوای ارائه شده درباره ی چه موضوعی است. با این حال شما ملزم هستید از تعداد کمتر و به صورت معقول و طبیعی از این کلمات کلیدی در مطالب خود استفاده کنید. توجه داشته باشید بازنویسی متون، پاراگراف کردن و کپی مطالب، هرگز و هرگز در بالا بردن سئو جوابگو نیست.

به یاد داشته باشید استراتژی های سئو، معقوله های ثابت و مشخصی نیستند و می بایست انعطاف پذیر باشند؛ چرا که گوگل همیشه در حال معرفی الگوریتم های جدید و به روز است.

این در حالی است که تغییرات به وجود آمده به طور واضح و دقیق معرفی نمی شوند و شما به عنوان مدیریت سایت ملزم به کشف این موارد هستید. لازم به ذکر است با به وجود آمدن این تغییرات، روش های قدیمی از بهره وری سابق برخوردار نبود و بکارگیری آن ها موفقیت چندانی را به همراه نخواهد داشت.

به همین خاطر شما می بایست برای یافتن راه حل های بهتر در جهت ارتقاء رتبه ی وب سایت خود، برخی از موارد را تغییر دهید.

شاید این شعار که “محتوا نقش اول را بازی می کند” یک کلیشه باشد، اما باید اذعان داشت که این یک قانون ثابت درباره ی محتوا بوده و شما می بایست ارزش های خود را از طریق متون و محتوای به اشتراک گذاشته تان، معرفی و بر آن ها تأکید کنید.

در واقع مطالبی که به اشتراک گذاشته می شوند، می بایست متناسب با مخاطبین، قابل اعتماد و در مقایسه با اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط رقبا، یونیک و منحصر بفرد باشند.

در ادامه یکی از قوانین طلایی در راستای داشتن سئو موفقیت آمیز که با به روزرسانی های الگوریتم گوگل هم محو نمی شوند، ارائه شده است.

اصول سئو وردپرس

اگر شما از اصول سئو در وردپرس اطلاعی ندارید و در این زمینه مبتدی هستید، می بایست از این اصول ابتدایی آگاه شده و آن ها را فرا بگیرید.

حتی اگر شما از سایر ابزارها برای بهینه سازی مطالبی که در سایت خود -که مبتنی بر پلت فرم وردپرس می باشد- به اشتراک می گذارید، استفاده نمی کنید؛ لازم است که چند نکته را رعایت کنید.

نخستین کاری که می بایست انجام دهید، انتخاب میزبان یا همان هاست با عملکرد درست برای وب سایت تان است. به افرادی که پیش از این میزبان خود را انتخاب و وب سایت شان را راه اندازی کرده اند، پیشنهاد می شود که هر از چند گاهی عملکرد هاست خود را چک کرده و از درستی کارکرد آن مطمئن شوند.

نحوه ی چک کردن عملکرد هاست به این ترتیب است که شما در ابتدا می بایست سرعت سایت خود را کنترل کنید و سپس بررسی کنید که آیا هاست انتخاب شده توسط شما، پاسخگوی نیازهای شما هست و یا نیاز به به روز رسانی یا تغییر دارد؟

در راستای کمک به انجام فرایند بررسی، پلاگین Health Check & Troubleshooting، افزونه ای عالی است و با شناسایی خطاها و مسائل معمول و ارائه ی راه حل های سریع، کمک شایانی به صاحبان وب سایت ها می کند.

اکنون این سوال پیش می آید که چرا این مسئله، مهم بوده و در بهینه سازی موتور جستجو تأثیر گذار است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که ما باید بدانیم که کلمات کلیدی تنها مواردی نیستند که گوگل به عنوان موتور جستجوی غالب بدان اهمیت می دهد. حتی محتوا هم یک فاکتور جداگانه نیست.

همه ی این ها در کنار هم یک پکیج هستند. حتی تأثیر گذارترین مطالب، هنگامی که در یک وب سایت قدیمی، کند و بهم ریخته به اشتراک گذاشته می شود؛ جلب توجه نکرده و در امر جذب مخاطب شکست می خورد. به طور کلی وب سایت ها می بایست به درستی عمل کرده و سالم باشند و محتوای به اشتراک گذاشته شده در آن ها نباید چنان کوتاه باشند که مخاطبان خود را تحت تأثیر قرار ندهند.

حال ببینیم: برای ارتقاء سئو سایت وردپرسی خود، چه کارهایی می توان انجام داد؟ این موارد به شرح ذیل هستند.

چگونه سئو وردپرس خود را بهبود بخشیم؟

افزودن سایت مپ های (نقشه ی سایت) HTML و XML

به طور کلی نقشه های HTML به منظور تسهیل در استفاده ی کاربران از وب سایت بکار گرفته می شوند. در واقع هنگامی که شخصی وارد سایت شما می شود، وجود این نقشه امکان گردش در وب سایت به آسان ترین شکل ممکن را برای وی فراهم می سازد.

این پرسش پیش می آید که چرا این مورد برای موتورهای جستجو مهم هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، هنگامی که شما نقشه ی سایت در قالب HTML به شکل XML تبدیل می کنید، در واقع شما این کار برای موتور جستجوی گوگل انجام می دهید.

این نقشه ها، ابزارهایی هستند که موتورهای جستجو برای خزیدن در وب سایت شما و آگاهی از موارد به اشتراک گذاشته شده در آن استفاده می کنند.

تولید محتوای مناسب برای کاربران

قانون طلایی که برای سئو وردپرس گفت شد، به خاطر دارید؟ قاعده ای که انعطاف پذیر بوده و هرگز در الگوریتم گوگل محو نمی شد.

آن قاعده “محتوا” است.

به این ترتیب که به هنگام تولید محتوا شما می بایست به یاد داشته باشید که این مطالب برای مخاطبین شما به اشتراک گذاشته می شود و نه موتورهای جستجو. این امر دقیقاً همان موضوعی است که از ابتدای فرایند بهینه سازی موتورهای جستجو، دستخوش تغییر شده است.

در واقع در گذشته ساختار صفحات با هدف فریب گوگل طراحی می شد و صاحبان وب سایت ها اهمیتی به محتوای به اشتراک گذاشته شده و نظرات کاربران راجع به آن مطالب، نمی دادند.

به همین خاطر گوگل الگوریتم های خود را تغییر داد و امکان شناسایی این دست مطالب را برای خود فراهم کرد. در واقع گوگل با این کار، توانایی شناسایی محتوای با کیفیت بالا که از قابلیت ارائه ی راه حل های خاص برای موضوعات خاص برخوردار است را در خود تقویت نمود.

در ادامه چند نکته به منظور بهبود کیفیت محتواها، ارائه شده است:

از مشکلات مخاطبین هدف خود آگاه شوید. وب سایت های مانند Reddit و Quora در این زمینه بسیار کمک کننده هستند، چرا که شما می توانید با بررسی سوالات پرسیده شده در زمینه ی فعالیتی خود به نکات مد نظر کاربران تان دست پیدا کنید.
مطالبی که تصمیم به به اشتراک گذاری آن ها دارید را به گونه ای ویرایش و بهینه سازی کنید که پاسخ گوی سوالات کاربران باشد. سعی کنید محتوای تولید شده، غنی از مطالب برجسته و عمیق باشند. توصیه می شود راه حل ها و جزئیات آن ها در قالب یک مطلب به اشتراک گذاشته شده و محتواهای تولید شده به منظور افزایش پست به چند مطلب کوتاه تقسیم نشوند.
برای اطمینان از این موضوع می توانید یک آزمایش ساده انجام دهید. به این ترتیب که در گوگل عبارت “چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم” را جستجو کنید و سپس طول پست ها در صفحه ی نخست نتایج را مورد بررسی قرار دهید. همان طور که مشاهده می کنید، راه حل های ارائه شده همراه با جزئیات و مفصل هستند.

به زبان ساده، محتوای خود را سئو پسند طراحی کنید. این بدین معنی نیست که در طول نگارش محتوا، هر جا که شد از کلمات کلیدی استفاده کنید. در واقع شما می بایست یک سری از کلمات کلیدی را برای هر مطلبی که قصد در به اشتراک گذاری آن دارید، انتخاب کرده و از آن ها به درستی و کاملاً طبیعی در مطالب خود استفاده کنید.
توجه داشته باشید، این مطالب لزوماً باید از لحاظ نگراشی صحیح باشند؛ به گونه ای که حتی خواننده متوجه نشود که این کلمات برای موتورهای جستجو مورد استفاده قرار گرفته اند.

سرعت وب سایت خود را بالا ببرید

اگر بازدید کننده ای نتواند به راحتی و با سرعت مناسب از صفحات وب سایت شما بازدید کند، از وب سایت شما خارج شده و به سایر صفحات مراجعه می کند؛ که این اصلاً نشانه ی خوبی برای گوگل نیست.

حتماً از افزونه ای که در ابتدا معرفی شد برای اندازه گیری سرعت سایت استفاده کنید و از هر طریق ممکن، سرعت وب سایت خود را بهبود بخشید.

اغلب ممکن است شما مجبور به کاهش تعداد افزونه های فعال بر سایت وردپرس خود شوید و یا نحوه ی بارگیری JavaScript و CSS خود را تغییر دهید. همچنین احتمال دارد شما ملزم به بهینه سازی ابعاد و سایز تصاویر به اشتراک گذاشته شده و یا حتی تغییر ارائه دهنده ی سرویس میزبانی و هاستینگ خود شوید.

توصیه می شود از قالب های وردپرسی نصب و استفاده کنید که سریع بارگذاری می شوند استفاده کنید، چرا که از نظر سرعت از مزیت های بیشتری برخوردار هستند.

امنیت وب سایت خود را تأمین کنید

پلت فرم وردپرس از برخی از قابلیت های اساسی امنیتی برخوردار است، اما شما به عنوان صاحب و مدیریت وب سایت می بایست کارهای بیشتری برای ارتقاء امنیت وب سایت وردپرسی انجام دهید.

از تغییر نام کاربری پیش فرض خود شروع کنید. Admin به عنوان نام کاربری، برای کسی که قصد هک کردن سایت شما و سرقت اطلاعات تان را دارد، بیش از حد آشکار و مشخص است.
از اطلاعات خود به صورت تمام وقت پشتیبان گیری کنید که اگر اتفاق غیر منتظره ای افتاد و اطلاعات شما از دست رفت، نسخه ی پشتیبانی شما را از آن مهلکه نجات دهد.
همچنین شما می توانید از مطلب افزایش امنیت وردپرس برای به حداکثر رساندن امنیت برای وب سایت خود استفاده کنید.

پیوندها و لینک های داخلی برای وب سایت خود ایجاد کنید

نکته ی مهم در این بخش این است که شما تماماً می بایست در طول فرایند تولید محتوا به خاطر داشته باشید که مطالب لزوماً می بایست با یکدیگر در ارتباط بوده و امکان برقراری پیوند میان پست ها وجود داشته باشد.

البته باید متذکر شد که برقراری پیوند داخلی، تنها در موارد منطقی امکان پذیر است. در واقع بکارگیری این استراتژی باعث می شود کاربران مدت زمان بیشتری در وب سایت شما سپری کرده و به جستجوی مطالب و محتواهای بیشتر تشویق شوند؛ که این امر نشانه ی خوبی برای موتورهای جستجو تلقی می شود.

به عوامل تأثیرگذار بر رتبه بندی در سئو توجه کنید

در عالم واقع هیچ کس نمی تواند فهرست دقیقی از فاکتورهای رتبه بندی در سئو را در اختیار شما قرار دهد. چرا که این عوامل به مرور زمان تغییر می کنند و این توسعه دهندگان وردپرس هستند که می بایست این فاکتورها را کشف و شناسایی کنند.

نکته ی قابل تأمل این است که گوگل جزئیات سیستم رتبه بندی خود را به اشتراک نمی گذارد. اما با این وجود چندین نکته ی مهم و اصلی وجود دارد که می بایست بر آن ها متمرکز شویم که در ادامه با شما به اشتراک می گذاریم:

  • امنیت و قابل استفاده بودن وب سایت
  • کلمات کلیدی
  • طراحی متناسب به صفحات گجت ها و تلفن های هوشمند
  • سرعت صفحات
  • اعتبار دامنه
  • میزان به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
  • لینک ها و پیوندهای داخلی و خارجی
  • تجربه کاربری یا UX
  • برند بودن
  • سئوفنی (تگ های هدر ، توضیحات متا و عنوان متا)

اگر بخاطر پیچیدگی عوامل رتبه بندی سئو، دچار سردرگمی شده اید؛ استفاده از آنالیزور سئو، ایده ی خوبی برای شروع است.

این برنامه در واقع به پیشرفت صفحات وب سایت، اصلاح لینک های خراب و تغییر مسیرها (ریدایرکت)، بهینه سازی تصاویر و سایر موارد کمک می کند.

از قالب های متناسب با وردپرس و اصطلاحاً کاربر پسند استفاده کنید

به طور کلی انتخاب قالب برای وب سایت، امری است که تفاوت های محسوسی به وجود می آورد. به همین دلیل شما می بایست قالبی انتخاب کنید که دارای کد نویسی سازماندهی شده باشد، مدت زمان بارگیری اطلاعات در آن کوتاه بوده و همچنین از طراحی متناسب با تلفن های همراه (رسپانسیو و یا واکنش گرا) برخوردار باشد.

به عنوان مثال شما می توانید از یکی از قالب های مشهور مانند Divi که از بالاترین استانداردها برای ارتقاء رتبه سئو و امنیت برخوردار است، استفاده کنید.

نتیجه ی نهایی

به طور خلاصه می توان گفت که در این مطلب، ما به اصول اولیه بهینه سازی موتور جستجو برای وردپرس پرداختیم. البته این موضوعی است که پرسش ها و مسائل دیگری را به همراه می آورد، اما مطالب ارائه شده شما را برای شروع و پیشرفت آماده می سازد. پیشنهاد می کنم سری آموزش های سئو وردپرس را بصورت رایگان مطالعه کنید تا به مرور زمان شاهد ارتقاء رتبه سایت و افزایش بازدید خود در گوگل باشید.