آموزش رایگان کامل کار با وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس به عنوان یکی از بهترین و معروف ترین CMS های مدیریت محتوا میباشد که در حال حاظر در ایران به عنوان یکی از معروف ترین سیستم های سایت ساز حرفه ای به شمار می آید , در این مقاله قصد داریم نحوه ی کامل کار با وردپرس رو به شما همراهان مدیران وردپرس آموزش دهیم. با ما همراه باشید
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System که به اختصار CMS گفته می شود. CMS سیستم نرم افزاری ای است که به کمک آن محتوا مدیریت می شود، این نرم افزارها الزاما وابسته به وب نیستند و برنامه های کاربردی مدیریت محتوای وب سایت، صرفا یک نمونه از سیستم های مدیریت محتوا هستند , بدلیل گسترش استفاده از این سیستم در شاخته مدیریت محتوای وب سایت، CMS را به نام سیستم مدیریت محتوای سایت می شناسند.
آیا وردپرس متن باز یا ( open source ) میباشد ؟
بله دقیقا ، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای open source ( متن باز ) رایگان است یا به زبان ساده تر وردپرس یک سیستم سایت ساز رایگان برای راه اندازی هرنوع سایت است. شما می توانید وردپرس را روی کامپیوتر شخصی نصب کنید و یا آن را روی یک هاست ( هاست و دامنه چیست؟ ) نصب و راه اندازی کنید.
آموزش پنل مدیریت وردپرس
قبل از ورود به پیشخوان وردپرس خود باید وردپرس خود را بر روی هاست مورد نظرتان و یا روی هاست محلی (روی کامپیوتر شخصی) نصب و راه اندازی کنید , اگر این کار را انجام نداده اید میتوانید به آموزش نصب وردپرس مراجعه کنید , اگر نیز وردپرس خود را بر روی هاست یا کامپیوتر شخصی نصب کرده اید میتوانید به ادامه ی آموزش بپردازید.
آموزش ورود به پنل مدیریتی وردپرس
برای ورود به پیشخوان وردپرس بعد از آدرس سایت خود از عبارت wp-admin/ و یا login استفاده کنید , به عنوان مثال :
http://yoursitename.com/login/
http://yoursitename.com/wp-admin/
شاید این مطالب هم دوست داشته باشید
نکته: توجه داشته باشید که به جای yoursitename.com باید آدرس سایت خود را وارد کنید.
بعد از اجرای این آدرس وارد چنین صفحه ی ای به شکل زیر میشوید , نام کاربری و رمز خود را در این قسمت وارد کنید.
آموزش بخش پیشخوان وردپرس
به پیشخوان یا پنل کاربری خود خوش آمدید 🙂 , بعد از ورود، وارد چنین صفحه ای میشوید که به آن پیشخوان وردپرس گفته میشود. پیش خوان وردپرس دارای بخش های مختلفی میباشد که میتوانید وبسایت خود را به راحتی سفارش سازی یا در آن تغییرات لازم را انجام دهید. بطور کلی این Panel شامل 3 بخش کلی زیر می شود:
- نوار مدیریتی بالا یا Top admin bar
- منوی اصلی به همراه زیر منوها
- محیط پیشخوان وردپرس شامل جعبه ها (ویدجت های) قابل تنظیم
نوار مدیریتی بالا یا Top admin bar
نوار مدیریت بالای پنل، شامل 5 بخش اصلی زیر است:
- بازدید از وب سایت تان
- بروز رسانی افزونه ها و قالب های وردپرس
- مدیریت نظرات و دیدگاه های بازدید کنندگان
- افزودن مطلب، رسانه (تصویر، فایل و…)، برگه و کاربر جدید
- ویرایش پروفایل (مشخصات شناسه) شما و خروج از پنل مدیریت
منوی اصلی به همراه زیر منوها
در سمت راست پنل منویی را مشاهده میکنید که بخش های مختلف وردپرس در آن قرار داده شده است , در ادامه به توضیح کامل و کار با بخش های مختلف این سیستم محبوب میپردازیم.
پیشخوان
در این قسمت دمو زیر منو با عنوان خانه و بروز رسانی ها را مشاهده می کنید.
- کلیک روی گزینه خانه شما را به محیط پیشخوان هدایت می کنید.
- بروز رسانی ها به شما کمک می کند تا افزونه ها و قالب هایی که نیاز به بروز رسانی دارند را، Update کنید.
نوشته ها
منوی نوشته ها دارای چهار بخش اصلی شامل ( همه ی نوشته ها , افزودن نوشته , دسته ها , برچسب ها ) میباشد که در ادامه به توضیح کامل هر کدام میپردازیم.
همه ی نوشته ها
همه ی نوشته ها در واقع تمام مطالب دسته بندی شده هست که در سایت منتشر میکنید , در این قسمت شما میتوانید مطالبی را که از طریق افزودن نوشته به وبسایت خود اضافه کرده اید را در هر زمانی که دوست دارید به صورت دلخواه مشاهده و ویرایش کنید.
در این تصویر بالا میبنید که ما از قبل یک مطلب رو در وب سایتمون منتشر کرده ایم , در این قسمت شما میتوانید مطلب مورد نظر خود را در یک صفحه ی دیگر یا در همین صفحه به صورت سریع ویرایش کنید , برای انجام این کار موس خود را بر روی عنوان مطلب ببرید , میبینید که چهار بخش به نام های ( ویرایش | ویرایش سریع | انتقال به زبالهدان | نمایش ) برای شما اجرا میشود.
- ویرایش: اگر بر روی گزینه ویرایش کلیک کنید میتوانید مستقیما وارد صفحه ی ویرایش مطلب مورد نظرتون بشید که تمام تغییرات مورد نیاز خودتون را انجام بدید.
- ویرایش سریع: در این بخش شما میتوانید یکسری بخش های مورد نظر مطلب خود را مانند , برچسب ها , نام مطلب , تاریخ نویسنده , وضعیت انتشار و نوع دسته بندی رو تغییر دهید.
- انتقال به زباله دان: در این بخش شما میتوانید مطلب مورد نظر خودتون حذف کنید , اما قابل برگشت نیز میباشد.
- نمایش: در این بخش میتوانید مطلب مورد نظر خودتون مشاهده کنید
افزودن نوشته جدید در وردپرس
در این قسمت شما میتوانید مطالب وبسایت خودتون رو اضافه کنید و این قسمت هم دارای چندین بخش است که میتوانید به دلخواه مدیریت کنید.
از نسخه 5 وردپرس ویرایشگر جدیدی جایگزین ویرایشگر کلاسیک شد. نام این ادیتور گوتنبرگ است. در ادامه کار با هر دو ویرایشگر وردپرس را یاد خواهید گرفت:
آموزش ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس
ویرایشگر گوتنبرگ از نسخه 5 به وردپرس اضافه شد. توسط بلوک های متنوع این ویرایشگر می توانید محتواهای جذابی را برای WordPress تولید و منتشر کنید. در ادامه فیلم آموزشی ویرایشگر گوتنبرگ (Gutenberg) را از مدیران وردپرس مشاهده کنید:
آموزش ویرایشگر کلاسیک و قدیمی وردپرس
- عنوان را اینجا وارد کنید: در این قسمت شما به دلخواه عنوان پست مورد نظر خودتون رو وارد میکنید.
- افزودن پرونده چندرسانه ای: در این قسمت عکس یا فایل های مورد نظر خودتون رو آپلود میکنید.
- انتشار: بعد از تکمیل مطلب مورد نظر خود بر روی انتشار کلیک میکنید تا مطلب شما ارسال شود.
- دسته: دسته بندی یکی از مهم ترین قسمت های ارسال پست میباشد شما در این قسمت انتخاب میکنید مطلب شما به کدام دسته بندی مرتبط است , که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم.
- برچسب ها: در این بخش شما باید چندین نوع برچسب برای مطلب خودتون انتخاب کنید , به عنوان مثال اگر موضوع مطلب شما در مورد طراحی سایت میباشد با از برچسب های ( آموزش طراحی وبسایت , طراحی حرفه ای سایت ) و … استفاده میکنید.
- تصویر شاخص: در این بخش بنر مطلب مورد نظرتون رو آپلود و تایید میکنید.
- متن پست: در کادر بزرگی که مشاده میکنید میتوانید متن دلخواه خود را قرار دهید.
دسته ها
همون طور که گفتم دسته بندی یکی از مهم ترین بخش های وبسایت میباشد , شما در این بخش موضوعات سایت خود را وارد کنید طبق عنوان یا خدمات وبسایتتون , اگر به عنوان مثال موضوع سایت شما در مورد عکاسی باشد باید یه دسته ی اول به نام عکس ساخته و موضوعات دیگر را در زیرمجموعه این دسته قرار دهید , با توجه به عکس بالا میبینید که دسته ی عکس دو زیر مجموعه دارد , برای اینکه دسته ها را در زیرمجموعه یک دیگر قرار دهیم از قسمت مادر دسته , دسته ی خودمون رو انتخاب میکنیم.
برچسب ها
در این قسمت نیز شما میتوانید برچسب هایی که وارد کرده اید و تعداد برچسب هایی که برای مطالب خود انتخاب کرده اید رو ببینید.
رسانه ها
در بخش کتابخانه شما میتوانید مستقیما تمامی عکس های خود مشاهده و در قسمت افزودن آپلود کنید.
برگه ها
برگه ها نیز در وبسایت بسیار مهم و ضروری هستند و شما میتوانید به دلخواه برای وبسایت خود برگه ایجاد کنید , همانند برگه های تماس با ما , درباره ی ما و … , این بخش نیز کاملا مشابه افزودن نوشته میباشد با تفاوت این که در سایت به صورت مستقیم در مطالب شما اضافه نمیشود بلکه یک برگه ی کاملا جدا با آدرس دلخواه شما میباشد.
دیدگاه ها
در قسمت دیدگاه ها یا نظرات خود میتوانید تمامی نظراتی که از سوی کاربران به مطالب شما ارسال شده را تایید و پاسخ بدید.
نمایش
این قسمت دارای سه بخش میباشد ( پوسته ها , سفارش سازی , ویراشگر )
- پوسته ها: در این قسمت شما میتوانید به دلخواه پوسته یا قالب وبسایت خود را تغییر دهید , برای آپلود قالب میتوانید هم در هاست خود و هم در این بخش مراجعه کنید , برای آپلود قالب خود در پوسته به قسمت افزودن پوسته تازه بروید و قالب خودتون رو آپلود و فعال کنید.
- سفارش سازی: هر قالب وردپرسی نیاز به سفارش سازی دارد , در این قسمت شما میتوانید بخش های دیگری را به سایت خود اضافه یا حذف کنید.
- ویرایشگر: این قسمت بسیار مهم میباشد که کار هر کسی نیست , در قسمت ویرایشگر شما میتوانید مستقیما کدنویسی قالب خود را تغییر دهید.
افزونه ها
افزونه ها در وردپرس یکی از جذاب ترین و پرکاربرد ترین بخش های وردپرس میباشد , با استفاده از افزونه ها میتوانید امنیت و بخش های زیادی را به وبسایت خود طبق استاندارد قالب مورد نظرتون استفاده کنید , برای اضافه کردن افزونه یا پلاگین کافی است بر روی افزونه ها و بخش افزودن بروید و همانند قالب افزونه ی خود را آپلود فعال کنید.
کاربران
در این قسمت شما میتوانید تمامی کاربرانی که در وبسایت شما ثبت نام کرده اند رو مشاهده کنید به علاوه اطلاعات کاربری آن ها , حتی در این قسمت شما میتوانید نقش و جایگاه کاربران را در وبسایت خود انتخاب کنید.
ابزار ها
با کمک ابزار ها میتوانیم فایل های xml که مورد نیاز است و برای اطلاعات قالب ها (دموی قالب) به کار رفته را بارگذاری کنیم و یا اینکه اطلاعاتی را مخابره کنیم.
تنظیمات
قسمت تنظیمات نیز دارای چند بخش به نام های ( عمومی , نوشتن , خواندن , گفتگو , رسانه , پیوند های یکتا , خصوصی ) میباشد. اکثر این بخش ها را در آموزش تنظیمات اولیه پس از نصب وردپرس آموزش داده ایم اما بطور خلاصه، هر بخش شامل:
عمومی: در این قسمت شما میتوانید تنظیماتی مانند نام سایت , آدرس سایت خود , ایمیل , زبان سایت و … را تغییر دهید.
نوشتن: در این قسمت شما میتوانید ساختار پیش فرض نوشته ها و تنظیمات مربوط به آن ها را تغییر دهید.
خواندن: در این قسمت شما میتوانید تعداد مطالبی که در وبسایت شما نمایش داده شود و خوراک وبسایت خود را مشخص کنید.
گفتگو: در این قسمت شما میتوانید تنظیمات مربوط به دیدگاه ها و گزینههای پیشفرض نوشته را تغییر دهید.
رسانه: در این قسمت شما میتوانید اندازههای تصاویر را مشخص کنید.
پیوند های یکتا: در این قسمت شما میتوانید نوع لینک های آدرس دهی مطالب خود را تغییر دهید
خصوصی: در این قسمت شما میتوانید برگه ی حریم خصوصی و تنظیمات مربوط به آن را مشخص کنید.
درباره بهروز قاسمی
عاشق راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی... مدرس و مشاور دیجیتال مارکتینگ/ موسس وب سایت مدیران وردپرس/ مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ شرکت آوب
نوشته های بیشتر از بهروز قاسمی