لیست تنظیمات وردپرس پس از نصب آن چیست؟ چه کارهایی باید بعد از نصب وردپرس انجام بدهیم؟ وردپرس رو روی لوکال هاست نصب کردم، حالا باید چکار کنم؟ تنظیمات اولیه وردپرس چیست؟ لیست تنظیمات اولیه وردپرس رو کجا می تونم پیدا کنم؟
سئوالات بالا تنها بخشی از سئوالاتی است که بسیاری از دوستان تازه کار بدنبال جواب برای تنظیمات وردپرس هستند. در این مقاله لیستی از کارها و تنظیمات اولیه وردپرس برای شما آماده کردم تا تنظیمات اولیه وردپرس رو روی یک وردپرس خام به شما آموزش بدم.
حذف نوشته، نظر و برگه نمونه وردپرس
پس از نصب وردپرس، نوشته و برگه ی پیشفرضی در آن وجود دارد. شما باید یک به یک آن ها را حذف نمایید. بدلیل مشابه بودن روش های حذف تنها روش حذف نوشته را توضیح خواهم داد.
- حذف برگه نمونه وردپرس
- حذف نوشته سلام دنیا در وردپرس
در منوی سمت راست، موس خود را روی ” نوشته ها ” ببرید و پس از باز شدن زیر منو ها منوی ” همه نوشته ها ” را کلیک کنید.
انتقال نوشته به زباله دان
در برگه باز شده، موس را روی عنوان مطلب ” سلام دنیا! ” ببرید تا ” لینک انتقال به زباله دان ” را مشاهده نمایید.سپس روی آن کلیک کنید تا این مطلب به سطل زباله منتقل شود.صبر کنید. هنوز کار تمام نشده.
حذف کامل نوشته از زباله دان
این نوشته فقط از لیست نوشته های وردپرس حذف شده اما در زباله دان باقی است. برای حذف کامل نوشته باید روی دکمه زباله دان کلیک نمایید و مراحه قبلی را دوباره طی کنید با این تفاوت که اینبار روی گزینه پاک کردن برای همیشه کلیک کنید تا مطلب بصورت کامل از بانک اطلاعاتی وردپرس حذف شود.
حذف برگه برگه نمونه
برای حذف برگه نمونه، از منوی سمت چپ روی گزینه برگه > همه برگه ها رفته و مثل حذف نوشته که در بالا توضیح دادم، آن را حذف نمایید.
حذف دیدگاه
برای این منظور تنها کافی است به قسمت دیدگاه ها و مانند روش حذف برگه که در بالا توضیح دادم عمل نمایید.
تنظیمات وردپرس
لیست زیر، تنظیمات وردپرس است که می توانید پس از نصب و راه اندازی اولیه وردرپرس از آن ها استفاده کنید.
تنظیمات همگانی
پس از رفتن به منوی تنظیمات > همگانی، عنوان و توضیحات کوتاهی در مورد وب سایت خود وارد نمایید.
- از صحت ایمیل خود، اطمینان پیدا نمایید.
- تیک ” هر کسی میتواند نامنویسی کند ” را بردارید.
- منطقه زمانی خود را انتخاب کنید.
- پشنهاد می کنم نشانی سایت و نشانی وردپرس بدون www باشند.
تنظیمات نوشتن
موتورهای جستجوگری مثل گوگل، بر اساس میانگین زمان ارسال مطلب جدید سایت شما را بررسی می کند تا مطالب جدید شما را در نتایجش ثبت کند که در اصطلاح به آن ( index ) کردن مطلب می گویند. حال ما نیاز داریم که این کار سریع تر انجام گیرد در نتیجه یک سری سایت که آگاهی دهندههای بهروز شدن سایت ( ping ) را به شما سرویس می دهند در قسمت ” آگاهی دهندههای بهروز شدن سایت ” در قسمت ” تنظیمات “> ” نوشتن ” وارد می کنیم.
لیست زیر یکسری از این وب سایت های آگاهی دهنده بهروز شدن سایت ( ping ) هستند که می توانید در این قسمت وارد نمایید:
http://rpc.pingomatic.com
http://rpc.twingly.com
http://api.feedster.com/ping
http://api.moreover.com/RPC2
http://api.moreover.com/ping
http://www.blogdigger.com/RPC2
http://www.blogshares.com/rpc.php
http://www.blogsnow.com/ping
http://www.blogstreet.com/xrbin/xmlrpc.cgi
http://bulkfeeds.net/rpc
http://www.newsisfree.com/xmlrpctest.php
http://ping.blo.gs
http://ping.feedburner.com
http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php
http://ping.weblogalot.com/rpc.php
http://rpc.blogrolling.com/pinger
http://rpc.technorati.com/rpc/ping
http://rpc.weblogs.com/RPC2
http://www.feedsubmitter.com
http://blo.gs/ping.php
http://www.pingerati.net
http://www.pingmyblog.com
http://geourl.org/ping
http://ipings.com
http://www.weblogalot.com/ping
تنظیمات خواندن
یکی از مهم ترین تنظیمات اولیه وردپرس، تنظیمات خواندن است. در قسمت تنظیمات > خواندن بروید و مطمئن شوید تیک گزینه ” نمایش به موتورهای جستجو ” را برداشته باشید. اگر این تیک فعال باشد از موتورهای جستجو در خواست می کنید تا مطالب سایت شما را در نتایج خود، نمایش ندهد. البته اینکه آن ها هم اینکار رو انجام بدند یا نه دست خودشونه!
تنظیمات گفتگو
در لیست تنظیمات اولیه وردپرس، جای دیدگاه ها خالی است؟! به قسمت تنظیمات > گفتگو رفته و از قسمت ” پیش از اینکه دیدگاهی نمایان شود ” تیک گزینه ” پیش از اینکه دیدگاهی نمایان شود ” را بزنید. اینکار باعث می شود قبل از انتشار نظرات کاربران در سایت، شما آن ها را تایید نمایید. اینکار باعث جلوگیری از انتشار نظرات غیر اخلاقی و یا خلاف قوانین مملکت می شود.
تنظیمات پیوندهای یکتا
در وردپرس به قالب آدرس مطالب و صفحات، پیوندهای یکتا گفته می شود. برای تنظیم بهترین نوع پیوندهای یکتا به قسمت تنظیمات > پیوندهای یکتا رفته و گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید و یا با انتخاب ساختار دل خواه از برچسب های پیوندهای دلخواه استفاده نمایید.
به نظرم بهترین گزینه از نظر سئو و کارایی استفاده از نام نوشته است. البته سایت هایی با مطالب بسیار زیاد بهتر است قبل از نام نوشته آی دی نوشته و یا پیشوند مرتبط با موضوع کلی سایت استفاده نمایند تا فشار کمتری به سرور هاستینگ وارد شود. اما اگر مطالب کمتری منتشر می کنید بهتر است از نام نوشته و موضوع نوشته استفاده نمایید.
نمایش دسته و نام نوشته:
/%category%/%postname%/
نمایش نام نوشته:
/%postname%/
نمایش آی دی نوشته و نام نوشته:
/%post_id%/%postname%/
افزودن دسته ها برای مطالب وردپرس
ابتدا به قسمت ” دسته ها ” در زیر منوی نوشته ها بروید و دسته ی ” دسته بندی نشده ” را به یکی از دسته بندی های آینده سایتتان تغییر نام دهید. همچنین می توانید از قسمت ” افزودن دسته تازه ” نیز دسته بندی های وب سایت خود را وارد نمایید.
حذف و فعال سازی افزونه ها و قالب های پیش فرض
حذف قالب بدون استفاده
در قسمت نمایش > پوسته ها رفته و بین قالب های موجود یکی را انتخاب نمایید. سپس به مسیر نصب وردپرس رفته و مسیر wp-content > themes رفته و پوسته های دیگر را حذف نمایید.
حذف و نصب افزونه های کاربردی در وردپرس
اگر هنوز نمی دونید افزونه چیه، پیشنهاد می کنم مقاله آموزش نصب افزونه رو حتما مطالعه کنید. اگر بخوام مختصر و مفید بگم، افزونه به امکانات اضافه ای که به وردپرس می تونید اضافه کنید، گفته میشه. تو مطلب افزونه های کاربردی وردپرس یکسری از اون ها رو به شما معرفی کردم اما در ادامه افزونه های پیشفرض وردپرس رو بهتون توضیح میدم.
حذف افزونه HELLO DOLLY
افزونه HELLO DOLLY مانند نوشته ” سلام دنیا! ” یک افزونه نمونه و بدون کاربرد است. برای حذف این افزونه به قسمت افزانه ها > افزونه های نصب شده رفته و این افزونه را پاک نمایید.
فعال سازی افزونه اکیسمت
افزونه اکیسمت یک افزونه کاربردی برای جلوگیری از ارسال نظرات توسط اسمپرها ( ارسال کننده های هرز نامه ) جلوگیری می کند. پس این افزونه را فعال کنید.
فعال سازی افزونه وردپرس فارسی
حتما الان پنل مدیرتی وردپرس تون فارسی هست و میگید چرا باید این افزونه رو که جزء افزونه های پیش فرض وردپرس فارسی هستش، فعال کنم. این افزونه امکانات خاصی برای شما فراهم می کنه که علاوه بر تاریخ و … می تونید ازش استفاده کنید. تنها کافیه بعد از فعال سازی اون روی لینک تنظیمات کلیک کنید تا با امکاناتش آشنا بشید.
البته باید بگم افزونه های فارسی ساز دیگه ای هم مثل افزونه Parsi Dates وجود داره که از منابع کمتری از سرور شما استفاده می کنه.
حالا همه تنظیمات اولیه روی یک وردپرس خام انجام شده. اگر می خواید قالبی برای سایتتون انتخاب و نصب کنید، حتما مقاله آموزش نصب و سفارشی سازی قالب وردپرس را بخونید.
تبریک میگم، تنظیمات اولیه وردپرس با موفقیت پیکربندی شد. در مطلب بعدی افزونه های کاربردی wordpress در زمینه های ( امنیت، سئو، آمارگیر، افزایش سرعت سایت و… ) معرفی می کنیم. پس با ادامه مقالات مدیران وردپرس همراه ما باشید.