چطور یک کسب و کار خانگی راه اندازی کنیم؟
آیا تا به حال در گوشه ی ذهن خود به فرار از کارهای اداری و روتین و رویای کارآفرینی فکر کرده اید و نمی دانستید از کجا می بایست شروع کرد و از انجام این امر مطمئن نبوده اید؟ شما تنها نیستید. طبق تحقیقات انجام شده توسط ویستا پرینت[1]، 62% از مردم امریکا مایلند که رئیس خود باشند اما تنها 14% از آن ها باور دارند که می توانند یک کسب و کار خانگی را ایجاد کنند.
باید اذعان داشت که شروع یک کسب و کار خانگی می تواند بسیار سخت و پیچیده به نظر برسد اما جایی برای ترسیدن نیست. چرا که در مقایسه با گذشته، منابع در دسترس بیشتری برای کمک به کارآفرینان و موفقیت آن ها وجود دارد و شما می توانید با تکیه بر آن ها، بلافاصله و در کمال آسایش کسب و کار خود را از خانه ی خود شروع کنید.
در عصر حاضر آمار نشان می دهد که روزانه بر تعداد افرادی که کسب و کار خود را از خانه شان شروع می کنند، افزوده می شود. به عنوان مثال، در یکی از تحقیقات نظارت جهانی بر کارآفرینی[2]، مشخص شد که 69% مشاغل موجود در ایالات متحده، مستقر در خانه ها می باشد.
از جمله مزایای کسب و کار های مستقر در منازل می توان به هزینه های کم، انعطاف پذیری در برنامه های کاری و تعادل بهتر و بیشتر در امور کار و زندگی اشاره نمود که بیشتر در مقاله کسب و کار اینترنتی و دلایل مهم راه اندازی کسب و کار آنلاین توضیحات کامل تری دادم. با توجه به این موارد آیا آمادگی یادگیری چگونگی اجرای این دست مشاغل را دارید؟
در این مرحله 9 گام ساده برای راه اندازی یک کسب و کار خانگی ارائه شده است:
1.💡 با یک ایده برای کسب و کار جدید شروع کنید.
برای این کار می توانید در ابتدا این سوالات را از خود بپرسید:
- من چه کاری می خواهم انجام بدهم؟
- آیا محصول و یا خدماتی که ارائه می کنم، پاسخ گوی نیاز صنعت و یا بازار خاصی است؟
به طور کلی این گونه می توان نتیجه گرفت که یک ایده ی کسب و کار عالی از تمرکز بر مواردی که در آن خوب عمل می کنیم و یا از انجام آن ها لذت می بریم، نشئت می گیرد.
شاید این مطالب هم دوست داشته باشید
در واقع از آن جهت که برای راه اندازی یک کسب و کار خانگی جدید، شما ملزم به صرف و سرمایه گذاری زمان زیادی هستید؛ بنابراین می بایست از میزان دانش و علاقه و صبری که برای انجام آن دارید، مطمئن باشید. لازم به ذکر است، هنگامی که یک ایده ی تجاری در ذهن شکل می گیرد، ضروری است که این افکار تحت یک طرح تجاری (بیزنس پلن) بر روی کاغذ ترسیم شوند.
2.🎯 مصرف کنندگان و یا مشتریان آینده ی خود را بشناسید.
ممکن است که شما فکر کنید که یک ایده ی خارق العاده برای راه اندازی کسب و کار خانگی دارید، اما این بدان معنی نیست که مردم آن را از شما خریداری کنند. یکی از نکات مهم و ضروری در این مرحله شناسایی بازار است. در این گام شما ملزم به تعیین افرادی هستید که نیازمند محصول و یا خدمات شما می باشند. در واقع تعریف بازار هدف برای تسهیل میزان تقاضای احتمالی محصول و یا خدمات شما بسیار مهم است.
برای شناسایی مصرف کنندگان مشتریان، پیشنهاد می شود که این گونه عمل کنید: به هنگام شناسایی مشتریان خود؛ سن، شغل، جنسیت، محل زندگی و میزان درآمدشان را مد نظر قرار دهید. چرا که توجه به این موارد در اتخاذ استراتژی بازاریابی مناسب و همه جانبه بسیار چاره ساز است.
3.🔎 رقبای خود را بشناسید.
مهم نیست در چه زمینه ای قصد به انجام فعالیت دارید، باید در نظر داشته باشید که احتمالاً رقابت سختی در این زمینه وجود دارد. نکته ی ضروری در این مرحله، داشتن آگاهی نسبت به فعالیت های است که رقبای شما در حال انجام آن ها هستند؛ چرا که از این طریق می توانید کسب و کار خانگی خود را از آن ها متمایز سازید.
برای دست یابی به شناخت رقبا، اغلب جست و جو در اینترنت و چند کلیک ساده چاره ساز بوده و اطلاعات قابل توجه درباره ی رقبا و فعالیت های آن ها به ارمغان می آورد. بد نیست برای شناخت بیشتر، نگاهی هم به وب سایت آن ها و صفحات شان در رسانه های اجتماعی بیاندازید. با این کار احتمالاً می توانید حدس بزنید که آیا آن ها در مسیر درستی قرار دارند یا خیر و همچنین این که شما می توانید چه کار متفاوتی انجام دهید که با پیشرفت بیشتری همراه باشد.
4.🎁 ارزش ویژه ای که می توانید به محصول و یا خدمات خود اضافه نماید، مشخص سازید.
بدیهی است که اگر شما محصول و یا خدمتی دقیقاً مشابه رقبای خود ارائه کنید، ناکام خواهید ماند. از این روی می بایست از حداکثر دانش کسب شده از بازار استفاده کرد تا به محصول و یا خدمتی منحصر بفرد دست یافت. پرسش های احتمالی که در این زمان به وجود می آید، عبارتند از:
- چگونه می توان یک راه حل موجود را بهبود بخشید؟
- برای ارائه ی یک محصول و یا خدمت با کیفیت بالا که ارزان تر و ساده تر از سایر موارد مشابه باشد، چه می توان کرد؟
5.🧪 ایده ی خود را مورد آزمایش قرار دهید.
مسئله ی غیرقابل انکار این است که ما تا زمانی که ایده ی کسب و کار خانگی مان رو مورد آزمایش قرار ندهیم از ارزشمند بودن آن مطمئن نمی شویم. بنابراین پیش از ترک شغل روزانه بهتر است که مشغول به یک شغل پاره وقت شده و از زمان های آزاد خود برای ارزیابی ظرفیت درآمدزایی ایده ی خود استفاده کنیم.
در این مرحله پیشنهاد می شود از بلاگرها و اینفلوئنسرها برای استفاده از محصولات و خدمات، دعوت شود؛ چرا که با این کار بستر معرفی مشاغل به طیف گسترده تری از افراد فراهم می گردد. همچنین پیوستن به رویدادهای محلی، نمایشگاه های تجاری و جشنواره ها از جمله روش هایی است که امکان دریافت مستقیم بازخورد مشتریان بالقوه را برای صاحبان مشاغل فراهم می سازد.
6.💰 برای کسب و کار خانگی خود تعیین بودجه و تأمین اعتبار کنید.
آیا شما ملزم به بازسازی قسمتی از منزل خود و تبدیل آن به دفتر کار هستید؟ چه لوازمی نیاز خواهید داشت؟ چه هزینه ای می خواهید صرف کمپین های تبلیغاتی و بازاریابی کنید؟
به طور قطع راه اندازی یک کسب و کار جدید به طرز اجتناب ناپذیری متحمل هزینه های بسیاری است، به همین سبب فهرست ساختن موارد ضروری و میزان هزینه های احتمالی آن ها، امر مهمی است. در واقع هنگامی که بودجه ای برای راه اندازی یک کسب و کار در نظر گرفته می شود، روش های مختلفی به منظور تأمین اعتبار برای عملکرد صاحب شغل وجود دارد؛ مواردی مانند: وام های شخصی، وام های بانکی، کارت های اعتباری تجاری و غیره.
7.💼 برای کسب و کار خانگی یک ساختار تجاری انتخاب کنید.
مالکیت شخصی، مشارکت عمومی، مشارکت محدود، شرکت با مسئولیت محدود و سایر موارد؛ تنها بخشی از گزینه هایی هستند که فرد می تواند به هنگام راه اندازی یک کسب و کار انتخاب کند. هر یک از این موارد شامل مزایا و معایب خود بوده و مقرارت آن ها بر حسب هر کشور متفاوت باشد.
به همین خاطر پیشنهاد می شود پیش از انتخاب هر یک از این ساختارها، تحقیقات لازم را انجام داده و ساختار متناسب با کسب و کار خانگی خود را انتخاب نمایید.
8.🗎 کسب و کار خانگی تان را بیمه کنید.
به طور کلی انجام بیمه، یکی از سرمایه گذاری های ضروری بر آینده ی کسب و کار خانگی است. به عنوان مثال بیمه ی تجاری، کسب و کار شما را در مقابل خطراتی هم چون: آسیب، خسارات ملکی و یا خسارت های مالی محافظت می کند. حتی هنگامی که کسب و کار خود را خارج از خانه راه اندازی کرده اید، احتمالاً شما به بیمه ی تجاری نیاز خواهید داشت، چرا که بسیاری از سیاست های مالکیت منازل پوشش دهنده ی ملک و یا خسارات مربوط به راه اندازی کسب و کار نیستند.
بنابراین با مشاور بیمه ی خود تماس گرفته و تحت پوشش قرار گرفتن بیمه به اندازه ی کافی مطمئن شوید و اجازه ندهید تلاش های بی وقفه ی شما برای سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار خانگی جدید به هدر برود.
9.📣 محصول و یا خدمات خود را تبلیغ کنید.
سرانجام زمان آن رسیده است که کسب و کار خود را به بازار معرفی کرده و آن را تبلیغ کنید. در این مرحله می توان از طیف گسترده ای از استراتژی های بازاریابی، از جمله تبلیغات دهان به دهان، وبلاگ نویسی، تبلیغات در رسانه های اجتماعی و بازاریابی از طریق موتورهای جست و جو استفاده نمود. لازمه اینکار داشتن یک وب سایت اینترنتی است. ما در مدیران وردپرس به شما مطالعه رایگان مطالب دوره آموزشی طراحی سایت با وردپرس را پیشنهاد می کنیم.
به طور خلاصه می توان این گونه بیان کرد که شروع یک کسب و کار از خانه ی خود، هم سودآور و هم چالش برانگیز می باشد. لازمه ی این امر، کار و تحقیق فراوان است اما اگر با موفقیت انجام شود، ارزش آن کاملاً محسوس می باشد.
به خاطر داشته باشید که حتی نقطه ی آغازین کمپانی بزرگ اپل نیز، یک گاراژ بوده است. بنابراین چه کسی می داند، شاید کسب و کار خانگی شما، کسب و کار موفق و بزرگ بعدی باشد.
سر لوحه قرار دادن این نکات قطعاً در قرارگیری شما در مسیر موفقیت موثمر ثمر می باشد.
[1]. VistaPrint
[2]. Global Entrepreneurship Monitor
درباره بهروز قاسمی
عاشق راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی... مدرس و مشاور دیجیتال مارکتینگ/ موسس وب سایت مدیران وردپرس/ مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ شرکت آوب
نوشته های بیشتر از بهروز قاسمی
😟 شرمنده ام!
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
لغو پاسخ
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
لطفا برای اینکه به ما انگیزه و انرژی بیشتری بدی، از طریق فرم زیر برای ما نظرت رو ارسال کن. 😍