منظور از هاست و دامین سایت چیست؟ راهنمای انتخاب بهترین هاست و دامنه
اولین قدم برای پیاده سازی و طراحی سایت، آشنایی با اصطلاحاتی همچون هاست، دامنه و DNS است. در این مقاله شما را با مفاهیم هاستیگ، دامین و DNS دامنه آشنا خواهیم کرد و در پایان هر بخش در انتخاب بهترین نام دامنه و هاست شما را راهنمایی می کنیم و نکات کلیدی را که می توانند در انتخاب بهترین هاست و دامنه به شما کمک کنند را آموزش خواهیم داد.
دامنه یا دامین چیست؟
در طراحی و ساخت یک سایت هر جا با نام دامنه یا دامین ( Domain ) مواجه شدید بدانید که منظور همان آدرس سایت است! به عنوان مثال دامنه ما www.modiranwp.com هست و یا Domain گوگل: google.com است. دامنه ها بیانگر نام تجاری، نوع فعالیت و یا منطقه کاری شما است.
یک دامنه متشکل از نام دامنه، پروتکل، TLD ( پسوند دامین ) و یا می تونه دارای یک ساب دامنه باشه. برای درک بهتر عکس زیر رو مشاهده کنید:
معرفی برخی از TLD های دامنه
همانطور که در بالا گفتم، دامنه ها بیانگر نام تجاری، نوع فعالیت و یا منطقه کاری شما است و در نتیجه باید در انتخاب آن ها دقت عمل بیشتر انجام دهید. TLD ها همان پسوند دامنه ها هستند که مخفف Top Level Domain می باشند. در زیر برخی از پسوند های دامنه که از محبوبیت بالایی برخوردارند را به شما معرفی می کنم:
- .ir
دامنه .ir مختص کشور ایران است و کلیه شرکت ها، افراد، سازمان ها و… می توانند از آن استفاده نمایند و در حال حاضر قیمت ثبت این دامنه به نسبت دامنه های بین المللی باصرفه تر است. - .com
دامنه .com که مخفف Commerical به معنی تجاری است برای سایت های تجاری بین المللی استفاده می شود که در حال حاضر بدلیل استفاده همه ی کاربران از این دامنه، یکی از محبوب ترین دامنه های موجود است. - .net
دامنه .net مخفف Netword و به معنی شبکه است و برای شبکه های اطلاع رسانی، شرکتهای اینترنتی و سایر موارد مشابه مورد استفاده قرار می گیرد . - .org
و اما دامنه .org که مخفف organization به معنی سازمان است برای سازمانی استفاده می شود که توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی مورد استفاده قرار می گیرد.
راهنما و نکات کلیدی در انتخاب نام دامنه سایت
حالا که با دامنه ها آشنا شدید وقت انتخاب نام دامنه است. نام دامنه با توجه به اهمیتی که در برندینگ و ذهنیتی که از شما در خاطر بازدیدکنندگان بجا می گذارد از اهمیت خاصی برخوردار است. به عنوان مثال هروقت اسم دیجی کالا به گوش شما میرسد یاد چه چیزی می افتید؟
در لیست زیر سعی کردم بصورت خلاصه نکته ها و راهنمای کاملی برای انتخاب بهترین نام دامنه برای شما بنویسم:
- نام دامنه باید کوتاه باشد
- سریع در ذهن سپرده شود
- تلفظ آن ساده و صریح باشد
- از کلمه کلیدی در نام دامنه استفاده کنید
- اسمی انتخاب کنید که نتوان به روش های مختلف نوشت.
مانند: Kashaneh < Kashane یا Behrooz < Behrouz - در نامه دامنه از حروف انگلیسی،اعداد و خط تیره می توان استفاده کرد
- حدالمقدور از خط تیره و استفاده همزمان از اعداد و حروف در نام دامنه اجتناب کنید
- چند کلمه کلیدی انتخاب کنید و با ترکیب آن ها اسم با مُسمایی انتخاب کنید
- قانون کپی رایت را فراموش نکنید و در اسم دامنه از اسامی شرکت های معروف استفاده نکنید
- سعی کنید اسمی منحصربفرد انتخاب کنید تا بتوانید برندسازی کنید
- دامنه .com این اسم آزاد باشد
پس از انتخاب اسامی بین دوستان و آشنایانی که به آن ها اطمینان دارید نظر سنجی کنید و در پایان آزمایش کنید که کدام یک از اسامی در ذهن آن ها ماندگار شده است.
شاید این مطالب هم دوست داشته باشید
ابزارهای آنلاین انتخاب نام دامنه
در ادامه لیست ابزارهای آنلاینی به شما معرفی می کنیم که توسط آن ها بتوانید بهترین نام دامنه را برای سایت خود انتخاب کنید.
who.is یکی از بهترین ابزارهای آنلاین برای بررسی آزاد بودن یک دامنه برای خرید Who.is است. این سایت با بررسی نام دامنه انتخابی شما به شما می گوید که دامنه مورد نظر شما برای خرید آزاد است و یا خیر. علاوه بر این یکسری دامنه هم به شما پیشنهاد می دهد.
domainr یکی از ابزارهایی است که بصورت Ajax و کاملا ساده به شما می گوید که آیا اسمی که انتخاب کرده اید برای خرید آزاد است یا خیر؟ علاوه بر این دامنه های آزاد دیگری با همین اسم به شما پیشنهاد می کند.
leandomainsearch همانند سایت mpossibility.org در صورتی که قبلا نام دامنه انتخاب شده شما توسط شخص و یا شرکت دیگری خریداری شده باشد می توانید با استفاده از این دو سایت پیشنهادات جدید برای انتخاب نام دامنه دریافت کنید.
سایت namelix فوق العاده است. کافیه کلمه کلیدی برند، طول اسمی که می خواید و دامنه های مد نظر رو بهش بدید بعد خودش براتون یه لیست اسم میسازه. به نظرم برای ایده گرفتن می تونه خیلی کمک تون کنه.
سایت kparser یک ابزار ساخت نام دامنه رایگان داره و فقط کافیه کلمه کلیدی سایت تون رو بهش بدید و روی گزینه Start کلیک کنید. بعد از چند ثانیه کلی اسم خوب به همراه وضعیت ثبت شده یا آزاد دامنه بهتون نمایش میده. برای استفاده از این ابزار، اینجا کلیک کنید.
هاست چیست؟
در حقیقت هاست ( Host ) یا فضای میزبانی وب مثل یک هارد عمل می کند که اطلاعات داحل آن از سراسر دنیا قابل دسترسی است.این اطلاعات میتونه شامل همین مطلبی که الان در حال مطالعه اون هستید باشه یا عکس ها و فیلم های درون یک سایت!
انواع سیستم عامل های هاستینگ
منظور از سیستم عامل هاست لینوکسی و هاست ویندوزی این است که روی سرور و یا سرور مجازی اون هاست سیستم عامل ویندوز و یا لینوکس نصب شده مثل کامپیوترهای شخصی شما که روش ویندوز، مک و یا لینوکس روش نصب می کنید!
هاست ویندوزی چیست؟
بطور کلی سیستم عامل های ویندوزی که توسط ماکروسافت ارائه می شند از زبان ASP و ASP.NET پشتیبانی می کنند و در برخی از سرورها نیز امکان نصب و اجرای PHP وجود داره اما در برخی موارد مشکلاتی پیش میاد و یا تعدادی از دستورات اون تفاوت هایی دارند.
هاست لینوکس چیست؟
هاست های لینوکسی هم از زبان های Perl , Python , PHP و CGI پشتیبانی می کنند و امکان اجرای ASP و ASP.NET رو ندارند. اما لینوکس برای اجرای سایت های PHP مناسب تر هستش و اگر مطالب آموزش طراحی سایت مدیران وردپرس رو دنبال کنید متوجه می شید که یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا یعنی وردپرس که حدودا از بین هر ۴ سایت دنیا یکیشون وردپرس هستش با زبان PHP نوشته شده اند!
تفاوت های هاست لینوکس با هاست ویندوز
- امنیت بیشتر هاست لینوکس
- هردو هاست لینوکس و ویندوز از PHP پشتیبانی می کنند
- تنها هاست ویندوز از زبان ASP پشتیبانی می کند
- در بین وب سروها هاست لینوکس از محبوبیت بیشتری برخوردار است
- کنترل پنل هاست لینوکس سی پنل و دایرکت ادمین هستند که محبوبیت زیادی دارند
- کنترل پنل هاست ویندوزی وب سایت پنل است که ماکروسافت رایگان ارائه داده
- هاست ویندوزی گرانتر از هاست لینوکسی است
اصطلاحات مهم در انتخاب هاست برای طراحی سایت
در زیر پارامترهایی رو به شما معرفی می کنم که می تونه در انتخاب بهترین هاستیگ برای طراحی سایت به شما کمک کنه:
-
Disk Space یا فضا چیست؟
همانطور که قبلا گفتم هاست شبیه هارد تحت وب است! Disk Space یا فضا هم به مقدار فضا و حجمی گفته میشه که روی اون هارد می تونید اطلاعات و داده های سایتتون رو ذخیره کنید.
-
هارد SSD چیست؟
در حقیقت سرورهای هاستیگ بسیار شبیه به یک کامپیوتر شخصی با این تفاوت که از نظر سخت افزاری در سطح بالایی قرار دارند است! همانطور که می دانید هارد های SSD از جمله هاردهای پر سرعت موجود در بازار کامپیوتر است و صد البته الان که دارم این مقاله رو می نویسم سریعترین هاست موجود است!
-
Cpanel یا سی پنل چیست؟
Cpanel به نظرم یکی از پنل های بی نظیر هاستینگ است که توانسته با رابط کاربری گرافیکی عالی، همه ی نگاه های مدیران وب سایت ها را به سمت خودش جلب کنه. در بین کنترل پنل های هاستی مثل دایرکت ادمین و سی پنل پیشنهاد من انتخاب سی پنل است که قدرت و رابط کاربری ساده و محیط گرافیکی عالی داره.
-
DirectAdmin یا دایرکت ادمین چیست؟
بعد از محبوترین کنترل پنل هاستیگ یعنی سی پنل، یکی از رایج ترین ترین پنل های هاستیگ در بین شرکت های هاستیگ DirectAdmin یا دایرکت ادمین هست که با رابط گرافیکی ساده تری که نسبت به سی پنل داره به شما امکان مدیریت هاستینگ رو میده.
-
Uptime یا آپ تایم چیست؟
آپ تایم به درصد زمانی گفته میشه که وب سایت شما در دسترس است. یعنی اگر Uptime هاست های ارائه شده توسط سرویس دهنده هاستی که انتخاب می کنید ۹۹٫۸۶% بود یعنی در حدود یک ساعت سایت شما در ماه در دسترس نیست! پس سعی کنید آپ تایم هاستی که انتخاب می کنید بالا باشه.
-
addon domain چیست؟
به تعداد دامنه هایی گفته میشه که می تونید روی یک هاست اضافه کنید و سایت هایی با محتوا، ظاهر و اطلاعات متفاوتی راه اندازی کنید. به عنوان مثال اگر هاستی خرید کردید که در مشخصات اون هاست گفته شده که تعداد ادان دامنه اون ۳ است شما می تونید ۳ سایت متفاوت با ۳ دامنه مختلف علاوه بر سایت اصلی تون روی اون هاست راه اندازی کنید.
-
aliase یا پارک دامنه چیست؟
امکانی است که به شما قابلیت این رو میده که برروی سایتتون دامنه های متفاوت دیگه ای رو اضافه کنید و کاربران با وارد کردن آدرس دامنه پارک شده به هاست اصلی شما هدایت می شوند.
-
bandwidth یا پهنای باند چیست؟
به حجم اطلاعاتی ( تصاویر، ویدئوها، داده ها و… ) گفته میشه که بین سایت شما و کامپیوتر بازدیدکننده شما ردو بدل میشه. پیشنهاد می کنم اگر سایتتون رو تازه می خواید روی بستر اینترنت پیاده سازی کنید از پهنای باند حدود ۱ گیگ شروع کنید که هزینه بالایی ندید اما آینده نگری کنید که شاید در ماه ها آینده اگر نیاز به ارتقاء هاست از نظر پهنای باند داشتید پلن های هاستینگی که سرویس دهنده شما ارائه میده مقرون بصرفه هست یا نه؟!
این نکته هم بگم که سرویس دهنده های خوب همیشه پلن های ارتقایی پیش بینی کردند تا اگر یکی از مشتریانشون نیاز به پهنای باند بیشتری داشت، اکانت اون رو با یه هزینه معقول ارتقاء بدند. -
Database یا پایگاه داده چیست؟
همان بانک اطلاعاتی است که برای ذخیره سازی مطالب نوشتاری وب سایت استفاده میشه مثلا کلیه اطلاعات محصولات، محتوای وبلاگ، اکانت کاربران و… در اون بصورت جداول منظمی ذخیره میشه.
-
FTP یا File Transfer Protocol چیست؟
در حقیقت پروتکل امن انتقال اطلاعات است که به شما امکان آپلود فایل بدون ورود به پنل هاستینگ از کامپیوتر به هاست رو میده و برای استفاده از اون می تونید از برنامه هایی مثل filezilla استفاده کنید.
پیشنهاد می کنم برای استفاده از این پروتکل، مقاله آموزش کار با FTP با Filezila را مطالعه کنید. -
پشتیبانی هاست و دیگر هیچ!
آخرین و مهم ترین پارامتری که باید در انتخاب بهترین هاست برای سایت خودتون مد نظر بگیرید پشتیبانی اون هست. بنده به شخصه در چند سال گذشته سرویس دهنده های مختلفی رو امتحان کردم و الان که در حال نوشت این مقاله ام به این ضرب المثل ایمان آوردم که پنیر مفت در تله موش پیدا میشه!!!
پس اگر هاستی انتخاب کنید که بهترین پارامترهای بالا رو داشته باشه اما پشتیبانی خوبی نداشته باشه بدرد خرید هاست نمی خوره!
بهترین هاست برای سایت چیست؟
خیلی از دوستان از من می پرسند که بهترین سرویس دهنده هاستینگ در ایران کدامند؟ یا بهترین هاست برای سایت من کدوم هستش؟ همیشه در جواب این دوستان می گم که یه هاست خوب پارامترهای مختلفی داره و اینکه من بگم فلان هاستیگ خوبه و یا فلان هاستینگ بده نشات گرفته از تجربیات و نیازهای پروژه های طراحی سایت خودم هست.
اما بطور کلی، به نظرم یه هاستینگ خوب باید پارامترهایی که در ادامه میگم رو داشته باشه.
از نظر هاست لینوکس و ویندوزی باید بگم به نظرم انتخاب هاست لینوکسی یک انتخاب عاقلانه است زیرا از نظر هزینه، محبوبیت، پشتیبانی از کنترل پنل های سی پنل و دایرکت ادمین، امنیت و … نسبت به هاست ویندوزی در رده بالاتری قرار داده. فقط یادتون باشه هاستی که انتخاب می کنید باید پشتیبانی خوبی ارائه بده، از فایل ها و اطلاعات شما بصورت مداوم پشتیبانی تهیه کنه، آپ تایم بالایی داشته باشه، فضا و همچنین ترافیک مناسبی به شما ارائه بده.
در پایان باید بگم که سعی کردم در بالا مهم ترین پارامترهای انتخاب بهترین هاست برای طراحی وب سایت رو به شما توضیح بدم. سعی کنید بسته به نیاز خودتون، دقتی که در انتخاب نام دامنه دارید رو برای انتخاب هاست خودتون بکار ببرید چون هاست خوب در میزان گردش ترافیک بازدیدکنندگان، کاهش فرار بازدیدکنندگان و سئو تاثیر گذار است.
DNS دامنه چیست؟
Domain name System که به اختصار DNS گفته میشه یک رابط بین دامنه و هاست شماست که این دو رو به هم مرتبط می کنه. در حقیقت DNS میگه وقتی کاربری دامنه سایت رو در مرورگر وارد می کنه باید به کدوم سرور هاستینگ متصل بشه. وقتی شما هاستی خریداری می کنید باید DNS سرور هاستینگ خودتون رو از ارائه دهنده خدمات هاستی که خرید کردید، بگیرید تا در پنل دامنه خودتون Set کنید.
در پایان باید بگم سعی کردم این مقاله را بصورت خلاصه و در ساده ترین شکل ممکن بنویسم و نکات و ترفندهایی را برای انتخاب بهترین هاست و نام دامنه به شما آموزش بدم. درصورتیکه نیاز به راهنمایی های بیشتری دارید و یا سئوالی دارید می تونید از قسمت نظرات همین مطلب، سئوالات خودتون رو از من بپرسید.
درباره بهروز قاسمی
عاشق راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی... مدرس و مشاور دیجیتال مارکتینگ/ موسس وب سایت مدیران وردپرس/ مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ شرکت آوب
نوشته های بیشتر از بهروز قاسمی29 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
😍 خیلی خوشحالم!
لطفا برای اینکه به ما انگیزه و انرژی بیشتری بدی، از طریق فرم زیر برای ما نظرت رو ارسال کن. 😍
😟 شرمنده ام!
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
لغو پاسخ
لطفا برای اینکه به ما انگیزه و انرژی بیشتری بدی، از طریق فرم زیر برای ما نظرت رو ارسال کن. 😍
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
سلام بسیار عالی و کاربردی بود و نقطه قوت شما در اینه که شیوه نگارش شما ساده و صادقانه است ممنونم بابت مطلب عالیتون
ممنون مینای عزیز
میشه لطف کنید و تفاوت لوکال هاست با هاست رو هم بگید؟
من به تازگی میخوام وردپرس یاد بگیرم و در آموزش هایی که دیدم از لوکال هاست استفاده شده بود و اینطور که متوجه شدم بعد از اتمام کار اطلاعات به هاست منتقل شده بود. ولی متاسفانه تفاوت این دو نمیدونم. ممنون میشم اگر در این باره راهنماییم کنید.
سلام اول تشکر میکنم از بابت سایتی که راه انداختین و باید بگم واقعا وب سایتتون عالیه و من بجرات میتونم بگم تو وب سایتهایی که دراین باره مقاله نوشته بودن مال شما یک سرو گردن بالاتر از بقیه بود به چنددلیل# اول اینکه راحت و سادست استفاده ازش #دوم اینکه
توضیحاتتون رو به زبان ساده میگین #سوم صداقتتون در کارتون
* فقط یک نکته در مورد بخش تصویری لطفا از یک برند خاص تنها صحبت نکنین که برای اون برند بنوعی تبلیغ رایگان بشه ممنونم دوباره از مطالب سایتتون امیدوارم موفق باشین
علی جان ممنون از نظرت.
حتما نکاتی رو که بیان کردید در نظر می گیرم.
ممنون
خسته نباشید بسیار عالی و جامع بود میتونم ازش با ذکر منبع در جای دیگه استفاده کنم؟
سلام آقای عبدی عزیز
از نظر من مشکلی نیست، اما بیاد داشته باشید که کپی و انتشار کل یه مطلب می تونه به سئو شما ضربه بزنه.
عالی بود
نظر لطف شماست
با سلام و خسته نباشید مطالب سایتتان در مورد هاست ها بسیار مفید بود از شما ممنونم
خوشحالم براتون مفید بود.
مختصر ، کلیدی و مفید – پیروز باشید
ممنون محبوبه خانم.
امیدوارم همیشه سرشار از انرژی باشید.
مقاله شما خیلی خوب خلاصه بندی شده بود
نظر لطف شماست علی جان
مختصر و مفید
ممنون پارسا جان. برای ادامه کار انرژی گرفتم 😉
عالی بود
خیلی عالی ، مختصر و مفید بود
مرسی از انرژی مثبتی که دادی 😉
نظر لطف شماست.
دمت گررررم
ممنون احمدرضای عزیز
سلام. خدا قوت
اطلاعات بسیار مفیدی رو ارائه کردید. وجود چنین مطالب خوبی می تونه باعث بالا رفتن سطح آگاهی مشتریان و وبمسترها باشه.
موفق باشید.
نظر لطف شماست. به شخصه از محتواهای مفید وب سایت شما لذت می برم.
ممنونم بابت راهنماییتون عالی بود
خواهش می کنم.
ممنون مطلب خوب و مفیدی بود
خوشحالم که مورد پسند واقع شد.