7 تکنیک طلایی در تولید محتوای جذاب و خواندنی
همه ی ما می دانیم که اگر مطالبی که در وبلاگ خود به اشتراک می گذاریم جذاب و خواندنی نباشند، کسی تمایل به بازدید از وبلاگ و مطالعه ی پست ها نخواهد داشت.
این موضوع حتی برای کسانی که از اصول پایه و اساسی سئو آگاه بوده و از آن ها استفاده می کنند، اما امکان مشارکت مخاطبان را فراهم نمی سازند نیز صادق بوده؛ چرا که نتوانسته اند جذابیت های لازم برای جلب نظر مخاطبان خود فراهم کرده و کاربرانی وفاداری برای خود دست و پا کنند.
حقیقت این است که تا زمانی که نحوه ی تولید محتوای جذاب و خواندنی را یاد نگیرید، هیچ کس و تحت هیچ شرایطی مخاطب دائم و فعال شما نخواهد شد.
در عصر وبلاگ نویسی امروز، محتوا کلید موفقیت است. چرا که کاربران اینترنتی در پی اطلاعات منحصربفرد و آموزنده بوده و اغلب به اطلاعات جالب جذب می شوند. نکته مهم و حائز اهمیت این است که کاربران این جستجوها را به طور روزانه انجام می دهند.
همان طور که مشخص است در عصر اینترنت، این مسئله در زندگی روزمره ی افراد، امری اجتناب ناپذیر است و این پرسش پیش می آید که چگونه می توانیم مانع غرق شدن مطالب و پست هایمان در اقیانوس پر تلاطم اطلاعات مجازی شویم؟ بیایید در این مورد به بحث بیشتری بپردازیم.
حل مسئله
همواره قانون طلایی برای نوشتن محتوا، تدوین مطالبی است که پاسخ گوی مشکلات خوانندگان باشد. در واقع اگر شما بتوانید از طریق به اشتراک گذاری یک مطلب برای مشکلی خاص، یک راه حل جامع و کامل ارائه کنید؛ تعداد خوانندگان بیشتری را به محتوای وب سایت خود جذب کرده و این مطلب به واسطه ی همین امر رتبه ی بهتری در فهرست نتایج جستجوی موتورهای جستجو کسب می کند.
اکنون این پرسش پیش می آید که از کجا می توان به مشکلاتی که کاربران به طور عمومی با آن ها مواجه هستند، پی برد و درباره ی آن ها نوشت؟
شاید این مطالب هم دوست داشته باشید
با جستجو در گوگل شروع کنید
در صورتی که شما آماده ی مشاهده و یادگیری باشید، گوگل از طریق ارائه ی مطالب مختلف، فرصت های زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. به عنوان مثال شما می توانید از یک جستجوی ساده با موضوعی پیرامون شغل خود انجام داده و پیشنهاداتی که درباره ی همان موضوع به صورت خودکار ارائه می شود را مشاهده کنید.
مثلاً اگر شما وردپرس چیست را جستجو کنید، با تصویر زیر روبه رو خواهید شد:
شما هم می توانید جستجوی مشابهی راجع به موضوعات مورد نظر خود انجام داده و به فهرست مطالب مد نظر مخاطبان بالقوه ی خود دست یابید.
فهرست سوالات مرتبط در گوگل را بررسی کنید
با ارتقاء موتور جستجوی گوگل، هنگامی که ما به جستجوی موضوعی در این ابزار می پردازیم؛ گوگل به عنوان موتور جستجو، فهرستی از سوالات مشابه و یا مرتبط با موضوع را در اختیار ما قرار می دهد.
در این مرحله بهترین راهکار، دنبال کردن این سوالات و تدوین محتوای با کیفیت راجع به آن ها است. در این راستا توصیه می شود، وب سایت ها از الگوهای نشانه گذاری (Schema markup) مناسب برخوردار باشند تا موتورهای جستجو، به درک بهتری از مطالب به منتشر شده در وب سایت دست یابند.
پس از یافتن موضوع، نوبت به تولید محتوا درباره ی آن می رسد که توصیه می شود برای تدوین یک مطلب جامع و پاسخگو به سوالات احتمالی پیرامون موضوع، پنج گام زیر را دنبال کنید.
1. عنوان جذاب انتخاب کنید
دیوید اگیلوی (David Ogilvy) پدر تبلیغات مدرن در کتاب اعترافهای یک تبلیغاتچی می گوید:
خوانندگان متن یک پنجم خوانندگان عنوان هستند.
عنوان و تیتر مطلب، اولین پارامتر یک محتوای جذاب است. در حقیقت عنوان مطلب است که تأثیر اولیه (first impression) روی تصمیم گیری مطالعه و یا عدم مطالعه محتوایتان را می گذارد.
2. مشکل را شرح دهید
ارائه و شرح مشکل در اصطلاح “قلاب” و یا “هوک” نامیده می شود. به طور کلی شرح مسئله، نخستین پاراگراف مطلب شما است که در آن می بایست به شناسایی موضوع و مسیری که شما آن را دنبال خواهید کرد، پرداخته شود.
3. با داستان سرایی مخاطب را مجذوب کنید
بهترین روش برای شرح مشکل، شخصی سازی آن برای خوانندگان تان است. به عنوان مثال شما می توانید، مسئله ی مورد نظر را تحت داستانی از زندگی خود برای مخاطبان شرح داده و آن ها را با خود همگام سازید.
در این مرحله می بایست به چند پرسش پاسخ دهید: چه نوع ارتباطات شخصی با مسئله ی مورد نظر را می توان به اشتراک گذاشت؟ و به طور کلی چگونه درگیر این مسئه شده اید؟ این ها مواردی هستند که می بایست بدان ها توجه داشته و فکر کنید؛ چرا که مشارکت شما در آن ها نقش کلیدی ایفا می کند -به این ترتیب که اگر موضوع مورد بحث دغدغه ی شما نبوده و احساس نیاز به یافتن راه حل برای آن نداشته باشید، شما قادر به برقراری ارتباط با خوانندگان خود نبوده و قطعاً این حس نیاز در آن ها شکل نخواهد گرفت.
وظیفه ی شما در این مرحله ارائه ی اطلاعات به گونه ای است که موجب برانگیختن احساسات و جلب توجه مخاطبین شود. مثلاً راجع به این که چرا این مشکل برای مخاطبان آزاردهنده است، بحث کرده و چگونگی درک خود از این مسئله و روش مقابله با آن را به اشتراک بگذارید.
4. از مدیا استفاده کنید
برای جذاب تر شدن مطلبی که منتشر می کنید از مدیاها استفاده کنید. منظور از مدیا عکس، ویدئو، فایل های صوتی و… است.
5. راهکار پیشنهاد کنید
پس از شرح مسئله به طور واضح و کامل، شما می توانید یک راه حل برای رفع مسئله نیز، ارائه کنید. در اینجا شما می توانید پس از بیان مشکل خود، اطلاعاتی از قبیل آمار به دست آمده در این زمینه، مطالعات موردی مرتبط، نظرات و غیره را به اشتراک بگذارید.
نکته ی مهمی که همواره می بایست آن را به خاطر داشته باشید این است که هرگز پیش از توضیح کامل مشکل، به سراغ ارائه ی راه حل برای آن نروید. در واقع شما تنها زمانی که به طور کامل مشکل را شرح داده اید، می توانید به ارائه ی راه حل برای آن بپردازید. همچنین در نظر گرفتن نقاط اوج برای مطلب خود را نباید از خاطر ببرید؛ چرا که نبود نقاط اوج در یک متن، جلوه ای ساده و مبتدی به آن می دهد.
6. مخاطب را به انجام عملی (Call to action) دعوت کنید
باید بدانید که، فقط ارائه ی راهکار برای حل مشکل کافی نیست. شما به عنوان یک نویسنده موظف هستید که مخاطبان خود را تشویق کرده و به آن ها انگیزه دهید. در این مرحله شما ملزم هستید که از مخاطبان خود برای گرفتن تصمیم جدی برای حل مشکلات خود دعوت کنید. شما می بایست مسیر کاری که دقیقاً باید انجام دهند را به ایشان نشان دهید.
بخش دعوت به عملی سازی راهکار، بخش نتیجه گیری مطلب شما است؛ دقیقاً جایی است که می بایست نکات مهم و ضروری را در کنار هم قرار دهید. در واقع شما می بایست در یک پاراگراف نشان دهید که چگونه مطلب به اشتراک گذاشته شده توسط شما، مشکل شرح داده شده را حل می کند.
این در حالی است موارد دیگری هم برای افزودن به مطلب وجود دارد! پیشنهاد می شود پیش از به اشتراک گذاری مطلب، یک سوال یا عبارت بحث برانگیز به مطلب خود اضافه کنید.
اگر تاکنون مطالب وبلاگی خوانده باشید، احتمالاً متوجه شده اید که در پایان مطالب، سوالاتی آورده شده است. توصیه می شود به این سوالات توجه کنید و سعی کنید خودتان نیز این کار را انجام دهید.
7. تکنیک خود را بهبود بخشید
تکرار و تمرین مواردی که در بالا بدان ها پرداخته شد، می تواند شما را در توسعه ی یک رویکرد ساختار یافته کمک کند. با این کار شما می توانید یک الگوی خاص در ذهن خود پرورش دهید.
بهتر است که شما چندین مدل در ذهن خود داشته و آن ها را آزمایش کنید تا بدانید در شرایط مختلف، کدام یک از الگوها بهتر عمل می کند.
البته اگر شما نتوانستید یک الگوی کاری برای خود تعریف کنید، جای هیچگونه نگرانی نیست؛ چرا که مقالات تحقیقاتی سفارشی و خدمات مختلف دیگری وجود دارند که می توان از آن ها کمک گرفت. مثلاً پیروی از ساختار توضیح داده شده در مقاله ی حاضر، شما را در تدوین محتوای کارآمد کمک می کند.
با این حال ، این بدان معنا نیست که شما ملزم هستید در همه شرایط این مراحل را دنبال کنید. شما می توانید از طریق تمرین ، تلاش و گاهی رویارویی با شکست، مسیر خود را پیدا کنید.
فراموش نکنید که نباید در تله ی یک رویکرد افتاد. راهکارهای جدید را امتحان کنید، مراحل مختلف آن را بسته به شرایط خود تغییر دهید و روش هایی که برای تان بهتر است را کشف کنید.
نتیجه گیری
به طور خلاصه می توان گفت که با گذراندن این مراحل ساده می توان به یک مطلب مناسب برای به اشتراک گذاری در وبلاگ دست یافت. در واقع ابتدا می بایست یک موضوع انتخاب کنید. به مخاطبین خود و احتیاجاتشان فکر کنید، سپس مطلبی که گویای تفکر شما راجع به نحوه ی حل مشکل است، به اشتراک گذارید.
از تجربیات و مثال های خود صحبت کنید و نشان دهید که این موضوع برای شما حائز اهمیت است، چرا که در غیر این صورت مخاطبین شما با شما ارتباط برقرار نخواهند کرد. فراموش نکنید که شما می بایست آن ها را در یافتن راه حل کمک کرده و به عملی سازی آن ترغیب کنید.
در پایان مطالب خود از جملات انگیزشی استفاده کنید و از مخاطبین خود بخواهید نظراتشان را با شما درمیان بگذارند. در واقع شما می بایست در پایان مطلب خود یک سوال پرسیده و یا یک ادعای انگیزشی داشته باشید و از این طریق مخاطبان خود را مجاب به ارائه ی بازخورد کنید.
با در ذهن داشتن این نکات، یاد می گیرید مطالب بهتری تدوین کنید! و مثل همیشه هنگام نوشتن تفریح کنید!
نظر شما چیست؟ آیا تجربه مشابهی دارید؟
درباره بهروز قاسمی
عاشق راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی... مدرس و مشاور دیجیتال مارکتینگ/ موسس وب سایت مدیران وردپرس/ مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ شرکت آوب
نوشته های بیشتر از بهروز قاسمی
😟 شرمنده ام!
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
لغو پاسخ
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
لطفا برای اینکه به ما انگیزه و انرژی بیشتری بدی، از طریق فرم زیر برای ما نظرت رو ارسال کن. 😍