آموزش افزونه Yoast seo بخش ظاهر جستجو
در ادامه آموزش های سئو وردپرس توسط افزونه yoast سعی می کنم با زبان ساده و کاربردی قسمت هایی که مرتبط با بخش ظاهر جستجو هستند را بصورت خلاصه توضیح بدم.
بخش ظاهر جستجو یکی از مهم ترین بخش های افزونه yoast seo است که مربوط به شیوه نمایش سایت شما در نتایج موتورهای جستجوگر دارد.
تنظیمات دستی افزونه Yoast SEO قسمت ظاهر جستجو
ظاهر جستجو شامل بخش های عمومی، انواع محتوا، عناصر چند رسانه ای، طبقهبندیها، بایگانیها، مسیر راهنما و RSS می باشد.
ظاهر جستجو > عمومی
در این قسمت می توانید سیمبول جداکننده عنوان سایت با عنوان مطالب سایت را مشخص و شیوه نمایش صفحه اصلی و اطلاعات مهم آن را مشخص کنید.
جداکننده عنوان
در این بخش سیمبول جداکننده عنوان سایت با عنوان مطالب را مشخص کنید. این سیمبول ها شامل علائم (-،–،—،:،·،•،*،⋆،|،~،«،»،<،>) می باشند.
صفحه خانگی و صفحه اول
این اطلاعات مهمی از صفحه اصلی است. وقتی موتورجستجو سایت شما را در نتایج نمایش می دهد، دقیقا از اطلاعاتی که در این قسمت وارد می کنید، استفاده می کند:
- SEO title: عنوان سایت را وارد کنید
- Meta description: توضیحات را وارد کنید
گراف دانش & Schema.org
شاید این مطالب هم دوست داشته باشید
ظاهر جستجو > انواع محتوا
شما می توانید از این بخشی تنظیمات نمایش عنوان، توضیحات، میکرودیتاها و حتی ایندکس شدن و یا نشدن در نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجو را برای بخش های نوشته ها، برگه ها، محصولات و… را انجام دهید.
وردپرس بصورت پیشفرض شامل بخش های نوشته ها، برگه ها است و در صورتیکه ووکامرس را برای ساخت فروشگاه اینترنتی نسب کرده باشید، این بخش نیز به آن اضافه می شود.
قسمت انواه محتوا در افزونه سئو وردپرس Yoast شامل بخش های زیر است:
- نمایش نوشته ها در نتایج جستجو: ایندکس و یا عدم ایندکس صفحات مشخص شده در موتورها جستجوگر (برای نمایش در گوگل و … روی بله باشد)
- تاریخ در پیشنمایش قطعه: میکرودیتای نمایش تاریخ انتشار و یا بروز رسانی در نتایج موتورهای جستجو (پیشنهاد می کنم اگر مطالب قدیمی خود را بروز می کنید روی بله قرار دهید.)
- جعبه متای Yoast Seo: با فعال سازی این گزینه زیر تمام مطالب ارسالی آن بخش، یک جعبه جهت بهینه سازی آن مشاهده می کنید. (پیشنهاد می کنم روی بله قرار دهید.)
- عنوان سئو: توسط این قسمت می توانید مشخص کنید که اگر عنوانی در جعبه متای Yoast Seo مطالب موجود مشخص نکرده اید، به چه شیوه ای عنوان را نتایج جستجو نمایش داده شوند. مثلا: عنوان مطلب|موضوع مطلب|عنوان سایت
- توضیحات متا: دقیقا مشابه عنوان سئو عمل می کند. در این بخش می توانید توضیحات پیشفرضی برای بخش های مختلف مشخص کنید.
- زمینه های سفارشی را به آنالیز صفحه خود اضافه کنید: این مورد بیشتر برای طراح سایت و برنامه نویس ها کاربرد داره.
ظاهر جستجو > عناصر چند رسانه ای
منظور از رسانه در این بخش همان عکس ها، ویدئوها و … است. وقتی شما یک رسانه جدیدی آپلود می کنید، تنها یک فایل به وردپرس اضافه نمی شود!
آپلود رسانه جدید علاوه بر یک فایل، یک لینک پیوست نیز ایجاد می کند. این صفحات معمولا خالی هستند و صرفا شامل فایل پیوست همراه با اسم آن هستند. پیشنهاد می کنم درصورتیکه از آن استفاده نمی کنید، غیر فعالش کنید.
ظاهر جستجو > طبقه بندی ها
در این قسمت می توانید تنظیمات متن نمایش تیتر مطالب، توضیحات و قابلیت ایندکس شدن و یا نشدن در نتایج موتورهای جستجوگری مانند گوگل یا نمایش و عدم نمایش /category/ بخش دسته بندی ها، تگ ها و … را مشخص کنید.
ظاهر جستجو > بایگانی ها
یکی از بخش های مهم این تنظیمات، بخش بایگانی هاست. ابتدا باید بگم که اگر سایت شما با یک نویسنده درحال فعالیت هست، تنظیمات نویسنده را غیر فعال کنید. در حقیقت تنظیمات نویسنده برگه ای به سایت شما اضافه می کند که آخرین مطالب نویسنده را به تریتبی تاریخ انتشار نمایش می دهد. در نتیجه اگر یک نویسنده دارید، ممکن است صفحه اصلی با صفحه نویسنده مطالب مطابقت محتوایی داشته باشد و در نتیجه از نظر گوگل محتوای تکراری شناسایی شود.
محتوای تکراری و کپی شده از نظر گوگل یک امتیاز منفی بسیار بزرگ برای یک سایت حساب می شود. پس در نتیجه اگر سایت شما با یک نویسنده مشغول فعالیت است، تنظیمات بایگانی های نویسنده را غیر فعال کنید.
اما در صورتیکه سایت شما دارای نویسندگان متعددی است، می توانید این امکان را فعال کنید تا روی شیوه و روش نمایش نتایج نمایش داده شما سایت خود، در موتورهای جستجوگر، مدیریت داشته باشید.
ظاهر جستجو > مسیر راهنما
در این قسمت می توانید روی تنظیمات مسیر راهنما یا breadcrumbs مدیریت داشته باشید.
بدلیل گنگ بودن مفهوم مسیر راهنما یا breadcrumbs اجازه دهید با یک مثال از مدیران وردپرس شروع کنیم. در تصویر زیر نمونه ای از مسیر راهنما در سایت مدیران وردپرس را مشاهده می کنیم. این breadcrumbs در بالای مطالب این سایت وجو داره و برای شما قابل مشاهده است. حالا که نمونه آن را مشاهده کردید اجازه دهید یک توضیح کوتاهی درباره آن بدهم.
مسیر راهنما یا بردکرامب که در زبان انگلیسی Breadcrumbs می باشد؛ یک راه و مسیر متنی است که معمولا در بالای صفحات وجود دارد. در حقیقت این مسیر به شما محل قرارگیری در یک سایت یا مسیری که برای مطالعه این مطلب طی کرده اید را نمایش می دهد. تمامی مراحلی که برای این مطلب طی کردید قابل کلیک و بازگشت به مراحل قبلی است.
اما افزودن مسیر راهنما به قالب، چند مزیت برای شما دارد:
- بهبود تجربه کاربری
- بهبود نمایش سایت در نتایج گوگل
- کاهش نرخ پرش سایت (بانس ریت Bounce Rate)
که صد البته هر یک توضیحات خاص خود را دارند که در سایر مطالب توضیحاتشان را خواهم داد.
برای قراردادن مسیر راهنمای افزونه yoast seo بعد از فعال سازی این قابلیت، باید کد زیر را در یکی از فایل های single.php، index.php، page.php و یا header.php موجود در مسیر قالب خود اضافه کنید:
1 2 3 4 5 |
<?php if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) { yoast_breadcrumb( '<p id="breadcrumbs">','</p>' ); } ?> |
ظاهر جستجو > RSS
در این بخش شما قابلیت این را دارید تا محتوایی را بصورت خودکار در خوراک یا Feed سایت خود اضافه کنید. اینکار به موتور جستو کمک میکند نویسندۀ اصلی نوشته را پیدا کند.
اجازه دهید کمی بیشتر توضیح دهم:
بعضی از سایت ها با ربات هایی که ساختند می تونند از طریق RSS یا فید سایت که معمولا در مسیری مشابه مسیر Feed سایت مدیران وردپرس هست مطالب شما رو کپی و در سایت خودشون قرار بدن:
https://modiranwp.com/feed
البته صد درصد اون ها توسط گوگل شناسایی میشند اما اگر فعلا از طریق سئو کلاه سیاه وارد میدان بشند، شناسایی اون ها توسط گوگل سخت و مشکل میشه. توسط این قالبت می تونید کار اون ها رو سخت تر کنید و کسانی که از طریق rss Reader ها در حال دنبال کردن مطالب تون هستند رو وارد سایت تون کنید.
درباره بهروز قاسمی
عاشق راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی... مدرس و مشاور دیجیتال مارکتینگ/ موسس وب سایت مدیران وردپرس/ مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ شرکت آوب
نوشته های بیشتر از بهروز قاسمیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
😍 خیلی خوشحالم!
لطفا برای اینکه به ما انگیزه و انرژی بیشتری بدی، از طریق فرم زیر برای ما نظرت رو ارسال کن. 😍
😟 شرمنده ام!
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
لغو پاسخ
لطفا برای اینکه به ما انگیزه و انرژی بیشتری بدی، از طریق فرم زیر برای ما نظرت رو ارسال کن. 😍
خیلی ناراحت شدم که این مطلب برای شما کاربردی نبود 🙁 به کمکت نیاز دارم تا این محتوا رو بهتر کنم. لطفا پیشنهادت رو برام از طریق فرم زیر ارسال کن تا کیفیت این محتوا رو بیشتر کنم. 🙏
سلام ممنون از آموزش خوبتون
یه سوال طبق گفته شما من تا به حال سایتم یک نویسنده داشت ولی بایگانی نویسنده فعال بود و ظاهرا چند صفحه از همین بایگانی توی گوگل هم ایندکس شده بود. حالا من قصد داشتم اول این تنظیمات بایگانی نویسنده را غیرفعال کنم و بعدش چون احتمالا آن چند صفحه که تو گوگل بود شاید خطای ۴۰۴ می گرفت ولی بعد اینکه در yoast تنظیمات نویسنده را غیرفعال کردم و دیدم آن چند صفحه ای که در گوگل ایندکس بودند به طور اتوماتیک به صفحه اصلی سایت ریدایرکت می شوند بدون اینکه من کاری کرده باشم . حالا سوال من این هست که آن چند صفحه ای که در گوگل ایندکس هستند ولی به صفحه اصلی ریدایرکت می شوند را باهاشون چیکار کنم. آیا از طریق سرچ کنسول گوگل پاکشون کنم یا همینجوری رهاشون کنم. لطفا یه راهنمایی کامل کنید.
ببینید اگر ریدایرکت 301 باشه مشکلی پیش نمیاد و امتیازهای اون صفحه منتقل میشه.
درصورتیکه صفحه اصلی شما شامل کیبوردهایی باشه که گوگل اون ها رو ایندکس کرده باشه ممکن هست که باعث افزایش رتبه بشه.